Kansızlığa Ne İyi Gelir Canan Karatay Tedavisi

Yanlış beslenme, genetik hastalıklar, mide ve bağırsak sorunları, enfeksiyon ve kanser gibi hastalıklar, kemik iliği, karaciğer ve dalak hastalıkları kansızlığa neden olur. Kansızlık tedavi edilmezse de ciddi sağlık problemlerine yol açabildiği gibi yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Peki, kansızlığa ne iyi gelir? Kansızlığa iyi gelen şeyler nelerdir? gibi soruların yanıtlarını sizler için bu içeriğimize ekledik. Okumaya devam edin ve kansızlıkla mücadele edin.

Kansızlığa İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Kansızlığa İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir
Kansızlığa İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir

 

Vücutta kan yapan yiyecek ve içecekler şunlardır;

  • Tahıllı besinler: Pirinç, buğday, çavdar, mısır ve yulaf
  • Demir içeren besinler: Kırmızı et türleri, ıspanak, pazı, pekmez, balık, elma, tavuk ve yeşil yapraklı sebzeler gibi
  • Sebzeler: Yeşil yapraklı sebzeler, kuşkonmaz, brokoli, bezelye, yeşil biber
  • Kan yapan meyveler: Karadut, böğürtlen, çilek, portakal, yaban mersini, muz ve frenk üzümü gibi meyveler
  • Kuruyemişler: Fındık, ceviz, badem, kuru üzüm, kuru incir ve kuru erik
  • Kan yapan içecekler: Pancar suyu, turp suyu, böğürtlen suyu
  • Deniz ürünleri: Hamsi, sardalya, uskumru, istiridye, karides, midye, ton balığı, balık yağı ve somon
  • Baklagiller: Nohut, mercimek, iç bakla, kuru fasulye ve barbunya

 

Kansızlık İçin Pekmez Nasıl Tüketilmeli?

Kansızlık İçin Pekmez Nasıl Tüketilmeli
Kansızlık İçin Pekmez Nasıl Tüketilmeli

 

Kan yapan besinler arasında yer alan pekmez, düzenli olarak tüketildiğinde kansızlık ve anemi gibi ciddi rahatsızlıkları tedavi eder. Pekmezi taze meyvelerle karıştırarak; tahinle; ya da yoğurdun içine ekleyerek tüketebilirsiniz.

Pekmez günlük olarak tüketilmek istenirse,  çocuklara günde 2 yemek kaşığı, gebeler ve erkeklere 1 yemek kaşığı, yaşlılara ve zayıflama diyeti uygulayanlara ise 1 tatlı kaşığı kadar verilebilir.

Kansızlığa İyi Gelen Bitki Çayları Hangileri?

Bazı bitki çaylarının kansızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu çayların hangileri olduğu ve hazırlanışı şu şekildedir:

  • Isırgan otu çayı: 4 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan yaprağını 250 ml suyun içine ilave edip ortalama 1 dakika kaynatın. Demlendikten sonra günde 2 defa için.
  • Limon otu çayı: 30 gram kurutulmuş limon otunu 1 litre kaynamış suyun içerisine ekleyip yaklaşık 20 dakika demlemeye bırakın. Hazır olan çayı günde 2 kere için.
  • Rooibos çayı: 1 tatlı kaşığı rooibos çayını 250 ml kaynamış suyun içerisine ilave edip demleyin. Çay demlendikten sonra isterseniz, içerisine az miktar süt ekleyebilirsiniz.
  • Melisa çayı: 1 çay kaşığı kurutulmuş melisa yapraklarını 1 bardak sıcak suya ilave edip 10 dakika boyunca demleyin. Günde 2 defa olmak üzere, soğuk ya sıcak için.

 

Kansızlığa Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu

Kansızlığa Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu
Kansızlığa Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu

 

Kansızlık için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun bir bitkisel kür önerisi var. Bunun için kaynar 2 bardak suyun içerisine 200 gram dilimlenmiş kerevizi ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte haşlamaya bırakın. Süre sonunda, üzerine 250 gram ıspanağı ekleyip 5 dakika daha haşlayın.

Elde ettiğiniz karışımı soğuduktan sonra süzüp suyunu temiz bir şişeye aktarın. Bu karışımı sabahları aç karna veya kahvaltıdan 1 saat sonrası 1 su bardağı kadar için. Akşamları aç karna veya akşam yemeğinden 1 saat sonrası aç karna için.

Totalde 14 gün sabah ve akşam olmak üzere içilmesi gerekiyor. 15 gün sonrasında 10 gün ara vermeniz, aradan sonra yine aynı şekilde 15 gün sabah ve akşam içmeniz gerekiyor.

 

Kansızlığa Ne İyi Gelir Canan Karatay

Kansızlığa Ne İyi Gelir Canan Karatay a
Kansızlığa Ne İyi Gelir Canan Karatay a

 

Canan Karatay, kansızlıkla mücadelede doğru beslenmenin altını çiziyor. Özellikle kan yapan besinlerin ölçülü miktarda tüketilmesini öneriyor. Kan yapan besinler arasında kırmızı et, karaciğer, böbrek, yürek, ceviz, fındık ve fıstık yer almaktadır.

Yorum yapın