Kireçlenmeye Karşı Bitkisel Tedavi

Kireçlenme genellikle yaşa bağlı olarak ortaya çıkan ve tıpta osteoartrit olarak adlandırılan bir hastalıktır. Bu hastalık sahibi olan kişilerde hareketlerde sıkıntı yaşanmaktadır. Hastalar hareketlerinde zorluk ve ağrı yaşarlar. Hayat standartlarını olumsuz olarak etkileyen bu rahatsızlığın tedavi edilmesi ile hastaların biraz olsun kendilerini iyi hissetmeleri hedeflenmektedir.

Vücudumuzdaki eklemlerin rahat hareket etmesini sağlayan kıkırdak doku ve eklem sıvısı ilerleyen yaşlarda çeşitli sebeplerden azalmaktadır. Bunun sonucu olarak kemikler birbirine sürter ve birçok şikâyetin oluşmasına sebep olur. Bu durumda eklemlerde şişlik, ağrı, sertlik ve hareket edememe durumları yaşanır.

Kireçlenmenin sebepleri arasında; yaş faktörü, genetik sebepler, kadınlarda daha sık görülür, obezite, doğumda oluşan sorunlar, kaza, düşme ve çarpma sayılmaktadır.

Kireçlenmenin belirtileri tespit edildikten sonra önlem alınması ve bitkisel tedavilere başlanması gerekir. Bitkisel yöntemler genelde işe yarasa da bazı hastalarda hareket edememe durumu hayatını ciddi anlamda etkilemektedir. Bitkisel yöntemler denenmesine rağmen sonuç alınamadığında bir uzmana danışılması tavsiye edilir. Bitkisel tedavilerin denemesi sırasında sürekli kullanılan ilaçlar var ise bileşenlerin etkileşimi sonucu beklenmeyen bir etki görülürse en kısa zamanda bir doktora başvurulması önerilmektedir.

Kireçlenme için bitkisel tedavi önerileri;

  • Kireçlenme oluşan bölgeye okaliptüs yağı sürülmesi ile bölgedeki şişliğin indiği gözlenmiştir. Yağı sürmeden önce mutlaka bölgenin yıkanması gerekmektedir. Okaliptüs yağını sürerken masaj yapılarak yağın şiş olan bölgeye yedirilmesi önemlidir.
  • Yeşil çay ve zencefil çayının şekersiz olarak günde bir bardak içilmesi önerilir.
  • Biberiye yağı, susam yağı, çörek otu yağı, menekşe yağı ve pelesenk yağı da kireçlenme olan bölgeye masaj yapılarak sürülebilir. Yağların aynı anda kullanılmaması tavsiye edilir. Mümkünse farklı günlerde yağlardan birer birer denenmesi ve ağrılarınıza iyi gelene devam edilmesi önemlidir.
  • Protein ağırlıklı beslenme kemikleri güçlendirir.
  • Sirke tüketiminin arttırılması ile kemik dokusunun güçlendiği de bilinmektedir.

Kireçlenmeye Bitkisel Çözüm Saraçoğlu

Kireçlenmeye Bitkisel Çözüm Saraçoğlu
Kireçlenmeye Bitkisel Çözüm Saraçoğlu

 

Kireçlenmeye bitkisel çözüm önerilerinin başında Saraçoğlu’nun çınar yaprağı kürü gelmektedir. Çınar ağacı Anadolu’da bulunan endemik bir türdür. Uzak doğu ülkelerinde yüzyıllardır çınar yaprağı tedavi amaçlı olarak tercih edilmektedir. Çınar ağacının yapraklarında bulunan glikozidler kireçlenmeye karşı etkili bir maddedir.

Çınar yaprağı kürü; 1,5 tatlı kaşığı çınar yaprağı 1 su bardağı kaynayan suda 1 dakika bekletilir. Çayı süzdükten sonra ılık olduğunda akşam yemeğinden sonra ve gece içilmesi gerekir. Aksam çayı içtikten 3 saat sonra gece çayı olarak tüketilmesi önemlidir. Her içimden önce taze olarak yapılması gerekir. En fazla 30 gün süreyle uygulanması gerekir. Yüksek tansiyona sahip hastalarda içilmesi önerilmez.

Belde Kireçlenme Bitkisel Tedavi

Belde Kireçlenme Bitkisel Tedavi
Belde Kireçlenme Bitkisel Tedavi

Bel kireçlenmesi için en önemli konu kilo artışıdır. Kilo fazla olduğunda belde ağrılar da artar. Omega 3 açısından zengin olan balık tüketimi, ceviz ve keten tohumunun beslenmeler eklenmesi de faydalı olmaktadır.

Bel kireçlenmesinde yemeklerde zeytinyağı kullanımı eklemlere esneklik kazandırması sebebiyle önerilir. Kemik suyu içerikli besinler de vücuttaki bağ dokuyu güçlendirir. Zencefil tüketimini arttırmak çay olarak içmek de beldeki kireçlenmeye karşı önlem amaçlı olarak tavsiye edilmektedir.

Bal ve hardal kürü, her akşam temiz vücuda bal ve hardalla hazırlanan karışım sürülerek en az iki saat beklenir. Sonrasında ılık suyla yıkanarak temizlenir. Sürekli yapıldığında faydası görüldüğü belirtilmektedir.

 

Kireçlenmeye İyi Gelen Hareketler

Kireçlenmeye İyi Gelen Hareketler
Kireçlenmeye İyi Gelen Hareketler

Kireçlenmeye iyi gelen hareketler arasında spor aktiviteleri önerilir. Yüzme ve yürüyüş en çok tavsiye edilen spor dallarıdır. Her iki spor dalında da egzersizlerin yavaş ve kontrollü olarak tatbik edilmesi önemlidir.

Günlük rutin haline getirilen hafif tempolu kısa yürüyüşler, özellikle yaz döneminde gün içinde yorucu olmayacak bir tempoyla yüzmek kireçlenen bölgelerin hareket kabiliyetini yeniden kazanması ve ağrılarınızın hafiflemesi açısından çok önemlidir.

Yorum yapın