Vertigo baş dönmesi ile kendini belli eden bir hastalıktır. Migren hastası olan kişilerde ve iç kulakta iltihaplanma, aşırı sıvı birikimi olan kişilerde rastlanabilir. Bazı hastalarda birkaç dakika süren bu durum bazı hastaların hareket etmelerine ve günlük hayatlarına devam etmelerine engel olacak kadar uzun sürmektedir. Yazımızda vertigoya bitkisel çözüm ve şifalı bitkileri açıklayacağız.
Vertigo belirtileri arasında kulakta çınlama, baş dönmesi, işitmenin azalması ve yürüyememe durumlarıyla karşılaşılmaktadır. Yeni başlayan şikayetleriniz için bitkisel tedavi yöntemleriyle rahatlama sağlamanız mümkündür.
Uzun zamandır şikayetleriniz devam ediyorsa bir uzmandan yardım almanız ve gereken tetkikleri yaptırmanız önemlidir.
Bitkisel tedavi amacıyla tüketilmesi gereken sebze, meyve ve bitki çayları ile vertigo hastalığının belirtilerinin azalması sağlanır. Bunlar:
Badem: İçeriğinde bulunan ağrı kesici özelliği ile vertigo ağrılarınızı dindirir. Badem tozu ile hazırlanan sıcak bir içecekten sonra dinlendiğinizde baş dönmenize faydası olduğunu görebilirsiniz.
Çörekotu: Bir tatlı kaşığı çörek otunun havanda ezip bir tatlı kaşığı balla beraber tüketebilirsiniz.
Sarıballı baba otu: Bu bitkiyi çay olarak demleyip içmenizin de vertigoya faydalı olduğu söylenmektedir.
Vertigo Bitkisel Tedavi Feridun Kunak
Feridun Kunak programında vertigoya iyi gelecek olan bitkisel karışımı hakkında bilgi verdi. Bu karışım için gereken malzemeler; 1 lt sızma zeytinyağı, ısırgan otu ve 1 fincan ginkgo biloba bitkisi.
Yapılışı: Tüm malzemeler biraraya getirilerek rondodan geçirilir. Sonra 15 gün boyunca günde bir saat güneş ışığında bekletilir. Güneş ışığı imkânı yoksa kaynar su bulunan bir tencerede 1 saat bekletilmesi gerekir. Sonra rondodan tekrar geçirilir. 15 gün aynı şey yapıldıktan sonra her gün yatmadan önce bir yemek kaşığı tüketilmesi önerilmektedir.
Vertigo Bitkisel Tedavi Saraçoğlu
Saraçoğlu’nın vertigo için önerdiği bitkisel tedavi yöntemi 3 farklı kürün birleşiminden oluşur. Soğan kürü, testeredişli aslanpençesi ve çobançantası kürlerinin sırayla uygulanması sonucu vertigo hastalığının bitkisel tedavisi sağlanmaktadır.
Soğan kürü: Bir buçuk bardak klorsuz kaynayan suyun içine bir adet orta boy kuru soğan kabuğu çıkarılarak dörde bölünüp atılır. Beş dakika kısık ateşte kaynatılır. Ilındıktan sonra süzülür. Aç karnına günde iki kez öğleden önce ve öğleden sonra içilir. Akşam da içmeniz mümkündür. Soğanın yemeklik kahverengi soğan olması önemlidir.
Testeredişli aslanpençesi kürü: Kaynayan bir bardak klorsuz suyun içine 4-5 gr Alchimilla vulgaris bitkisi atılır ve 6 dakika boyunca ağzı kapalı olarak kaynatılır. Bir ay boyunca günde iki defa bir su bardağı içilmesi gerekir. Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden iki saat sonra tüketilmesi önemlidir.
Testeredişli aslanpençesi kürü bir ay uygulanır ve sonrasında soğan kürü tekrar yapılır. Bittikten sonra sıra çoban çantası bitki kürüne gelir.
Çoban çantası kürü: Kaynayan bir bardak klorsuz suyun içerisine 4-5 gr çoban çantası bitkisi koyulur ve 5 dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak kaynatılır. Ilındıktan sonra içilir. Bir ay boyunca günde bir defa akşam yemeklerinden en az 2 saat sonra içilmelidir.
Tüm kürler taze olarak hazırlanarak günlük olarak tüketilmelidir.
Vertigoya Ne İyi Gelir Evde
Vertigoya evde bulunan malzemelerle etkili bir karışım veya çay yapmanız mümkün olmaktadır. Elma sirkesi iki kaşık bal ve kaşık sirke karıştırılarak macun haline getirilip yenildiği zaman baş dönmesi hissinin azaldığı bilinmektedir.
Kereviz suyu, bir adet kerevizin yapraklarını yıkadıktan sonra robotton geçirin. Çıkan suya normal su ilave ederek tüketebilirsiniz.
Bektaşi üzümü tohumu, Aktarlardan kolaylıkla bulunabilen bu tohumlar baş dönmesi sırasında 1 bardak kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı bektaşi üzümü tohumu koyularak demlenir. Sonra süzülerek içilebilir.
Vertigo Sakız Çiğnemek İyi Gelir mi
Sakız çiğnemek östaki borusunun açılması ve kasları çalıştırması sebebiyle önerilen bir yöntemdir. Kulak çınlamasına engel olması sebebiyle vertigo hastalarının kullanması sonucu kendilerini daha rahat hissettikleri belirlenmiştir.
Vertigo Hastalığına Kesin Çözüm
Vertigo hastalığına faydası olması açısından egzersiz yapılması önerilmektedir. Baş ve göz egzersizleri sayesinde baş dönmesi gibi belirtilerin azalması ve hastaların daha dengeli olmaları sağlanabilmektedir.
Farklı sebeplerden oluşan vertigo hastalığı bazı hastalarda kalıcı olarak yok edilebilmektedir. Bunun olabilmesi için bitkisel yöntemlerin yanında cerrahi müdahaleler de gerekli görülmektedir.