Güneş Alerjisine Ne İyi Gelir?

Yüzde güneş alerjisine ne iyi gelir? Güneş alerji kaşıntısına ne iyi gelir? Eldeki güneş alerjisine ne iyi gelir? Kolda güneş alerjisine ne iyi gelir? Göz güneş alerjisine ne iyi gelir? gibi soruların yanıtlarına yer verdik.

Güneş alerjisi, bir kişi güneş ışığına maruz kaldıktan sonra kızarıklık ve bazen başka semptomlar geliştirdiğinde ortaya çıkar. Alerji, hafif ila şiddetli arasında değişebilir ve muhtemelen daha ciddi semptomlara neden olabilir veya günlük aktiviteleri sınırlayabilir.

Güneş Alerjisi Oldum Ne Yapayım?

Güneş Alerjisi Oldum Ne Yapayım
Güneş Alerjisi Oldum Ne Yapayım

Güneş alerjisine ne iyi gelir doğal yöntemler soracak olursanız yoğurt, kabak çekirdeği yağı, çinko içeren bitkisel yağlar kullanılabilir. Ayrıca bol su tüketilmelidir.

Güneş Alerjisine Ne İyi Gelir Bitkisel Çözüm

Güneş Alerjisine Ne İyi Gelir Bitkisel Çözüm
Güneş Alerjisine Ne İyi Gelir Bitkisel Çözüm

Güneş alerjisi genel olarak kendiliğinden geçer. Fakat güneş alerjisinden kaynaklı soyulma veya kabuklanma gibi durumlarda aloe vera, kalamin losyonu kullanılabilir. Ancak daha ciddi vakalarda ilaç kullanılması gerekebilir.

Güneş Alerjisine Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu

Güneş Alerjisine Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu
Güneş Alerjisine Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu güneş alerjisine karşı şu sözlere yer verdi:

Çinko eksikliği güneş alerjisine neden olur. Çinko eksikliğiniz olup olmadığını anlamak için tahlil yaptırmanız gerekir. Genellikle güneş alerjisi için çinko içerikli kremler sürülebilir. Ancak vücudun alerjiye direnç kazanması sağlanırsa, güneş alerjisi dahil olmak üzere diğer tüm alerjilere karşı korur. Bunun için özellikle yaz mevsiminde sabah ve akşam 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi tüketilmelidir. Ayrıca kabak çekirdeği yağı da çinko açısından zengindir. Bu da kullanılabilir.

Güneş Alerjisi Kaşıntı Nasıl Geçer?

Güneş kremleri, kaşıntı giderici kremler, merhemler, cilt jelleri, antibiyotikler, ağrı kesiciler ve iltihap önleyici ilaçlar güneş yanığı ve alerjisinden dolayı oluşan kaşıntıyı gidermede yardımcı olur.

Güneş Alerjisine İyi Gelen Kremler

Oral antihistaminikler, kortikosteroid kremler veya kalamin losyonu gibi ilaçlar güneş alerjisine iyi gelen kremler arasındadır.

Güneş Alerjisinden Korunma Yolları

Güneş Alerjisinden Korunma Yolları
Güneş Alerjisinden Korunma Yolları
  • İlkbahar ve yaz başlangıcında, güneşte geçirdiğiniz süreyi kademeli olarak artırın. Bu, cildinizin uyum sağlamasına yardımcı olacaktır.
  • Sabah 10’dan akşam 4’e kadar güneşten kaçının. O saatler arasında evde kalın veya gölgede durun.
  • Işığa duyarlılığa neden olan ilaçları ve ürünleri kullanmayı bırakın.
  • Güneş ışınlarını engellemek için güneş gözlüğü, geniş kenarlı şapkalar, uzun kollu giysiler, pantolonlar gibi koruyucu giysiler kullanın.
  • 50+ SPF içeren güneş kremi kullanın. Terliyor veya yüzüyorsanız, her iki saatte bir veya daha sık tekrar uygulayın.
  • Kuru ciltlerin güneş alerjisi olma riskleri daha yüksektir. Bu sebeple, günde en az 2-2,5 litre su tüketmeleri gerekir.
  • Beslenme listesine  kalsiyum, selenyum, çinko ve beta-karoten açısından zengin gıdaları veya takviyeleri eklenmelidir.
  • Nemlendirmeyi unutmayın! İdeal olarak aloe vera içeren nemlendirici ürünler kullanarak, ancak aynı zamanda yeterince sıvı içilmelidir.
  • Cildin daha kolay bronzlaşmasına yardımcı olmak için beta-Karoten ve E veya C vitaminleri içeren ürünler denenebilir.

Güneş Alerjisi Ne Kadar Sürer?

Hafif derecede olan güneş alerjisi herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan kendi kendine geçer. Kişiler 3-5 gün güneşten uzak kalınca cilt kendini toparlar ve alerji geçer. Ancak ciddi vakalarda tedavi uygulanması gereklidir.

Güneş Alerjisi Türleri

Güneş alerjileri yalnızca belirli hassas kişilerde ortaya çıkar ve bazı durumlarda güneşe maruz kalmanın yalnızca birkaç kısa anı ile tetiklenebilirler. Bazı güneş alerjisi türleri kalıtsaldır.

En yaygın güneş alerjisi türlerinden bazıları şunlardır:

Polimorf Işık Patlaması (PLE)

Güneş ışığına karşı en yaygın alerjik reaksiyon şeklidir. Genellikle basitçe güneş alerjisi veya güneş döküntüsü olarak adlandırılan bu reaksiyon, genellikle uzun bir kıştan sonra cildinizi güneşe maruz bıraktıktan ve cildinizin etkilerine hazır olmadığında ilkbaharda ortaya çıkar. Bu nedenle, cildinizin güneşe daha çok alıştığı yaz sonuna göre ilkbaharda daha sık güneş döküntüsü yaşayabilirsiniz.

PLE’nin en yaygın semptomları kızarık cilt, kaşıntılı sivilceler veya iltihaplı kabarcıklardır. Semptomlar saatler, bazen günler içinde kendini gösterir – her vaka biraz farklıdır. Ortaya çıktıklarında, aynı biçimde geri gelmeye devam ederler, bu da alerjinizi keşfetmeyi ve tedavi etmeyi çok daha kolaylaştırır.

Mallorca Akne

Enfekte sivilceler standart akneyi ve hatta PLE’yi andırır. Bu tür bir reaksiyon, kullandığınız cilt bakımındaki güneş ışığının yanı sıra emülgatör ve koruyucuların yoğunluğuna bağlı olarak ortaya çıkar.

Fotoalerjik Reaksiyonlar

Bu güneş alerjisi formunda, cilde uygulanan (genellikle güneş kremi, koku, kozmetik veya antibiyotik merhemlerde bulunan bir bileşen) veya bir ilaçla alınan bir kimyasal üzerinde güneş ışığının etkisiyle bir cilt reaksiyonu tetiklenir. Fotoallerjik döküntüye neden olabilen yaygın reçeteli ilaçlar arasında antibiyotikler (özellikle tetrasiklinler, florokinolonlar ve sülfonamidler), NSAID ağrı kesiciler ibuprofen (Advil, Motrin ve diğerleri) ve naproksen sodyum (Aleve, Naprosyn ve diğerleri) ve yüksek tansiyon ve kalp için diüretikler bulunur.

Solar Ürtiker

Bu güneş alerjisi türü, güneşe maruz kalan ciltte kurdeşen (büyük, kaşıntılı, kırmızı şişlikler) oluşturur. En sık genç kadınları etkileyen nadir bir durumdur.

Yorum yapın