Boyun Ağrısına Bitkisel Çözüm

Boyun ağrısı günümüzde çok fazla karşılaşılan sorunların başında gelmektedir. Kadın veya erkek her yaş grubunda görülen bu rahatsızlık özellikle masa başı işlerde çalışan bireylerde kendini daha fazla göstermektedir. Yaz aylarında klimaya çok fazla maruz kalan kişilerde boyun tutulması ortaya çıkmaktadır. Boyun tutulmasının ortaya çıkmasının birçok sebebi bulunmaktadır. Bunlar;

 

  • Yanlış duruş
  • Sert ve yüksek yastıkta uyumak
  • Uzun süreli masa başında beklemek ve bilgisayara uzun süre bakmak
  • Lenf düğümlerinde şişme
  • Boyun kireçlenmesi, boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi
  • Stres ve menenjit
  • Omuriliğin sıkışması gibi sebeplerden dolayı ortaya boyun ağrıları çıkmaktadır.

 

Boyun ağrılarını tedavi etmek için önce bir doktora görünmekte fayda olduğu belirtilmektedir. Böylece boyun ağrısını ortaya çıkaran nedenlere bağlı olarak uygun bir tedavi uygulanmaktadır. Ancak tıbbi tedavilere alternatif olarak bitkisel ilaçlarla yapılan tedaviler de bulunmaktadır.

Boyun fıtığı için bitkisel tedaviler uygulanmakta ve kısa sürede kalıcı çözümler bulunmaktadır.

 

Boyun Tutulması Nasıl Geçer Doğal Yöntemler

 

Boyun Tutulması Nasıl Geçer Doğal Yöntemler
Boyun Tutulması Nasıl Geçer Doğal Yöntemler

 

Boyun bölgesinde oluşan ağrıları hafifletmek veya ortadan kaldırmak için kullanılan doğal yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler şu şekilde sıralanmaktadır:

Zencefil: İçerisinde bulundurduğu anti-flamatuar özellikleri ile boyun bölgesindeki dolaşım ve kan akışını arttırmaktadır. Bu kan dolaşımının artması ile ağrı ve iltihap oluşumu durmaktadır. 3 yemek kaşığı zencefil bir tülbente sarılıp sıcak suda 30 saniye bekletilmelidir.

Daha sonra bu tülbent ılıyınca boyun bölgesine konulmalıdır. 15 dakika boyunca boyun bölgesinde kalan tülbent alınır. Bu işlem günde birkaç kez tekrarlanabilir. Böylece ağrılar doğal bir şekilde ortadan kaldırılacaktır.

Elma Sirkesi: Mucize bitkiler arasında olan elma sirkesi birçok hastalığın tedavisi olarak bilinmektedir. Barındırdığı antioksidan ve anti-flamatuar özellikleri ile boyun ağrısını tamamen iyileştirecek bir üründür. Ağrı olduğu zamanlarda temiz bir havluya bir miktar elma sirkesi dökülerek ağrılı bölgeye konulmalıdır. Bu havluyu boyunda 1 ile 2 saat arasında bekletmek gerekmektedir. Ağrının geçtiği hissedilince havlu alınır ve ağrı olan her zaman uygulanabilir.

Lavanta Yağı: Boyun ağrılarını tedavi etmede etkili olan bir başka ürün ise lavantadır. Lavanta yağını ağrıyan bölgeye masaj yapma suretiyle 10 dakika boyunca yedirmek gerekmektedir. Masaj yaparak uygulanan bu sistem ile boyun ağrılarının geçtiği görülecektir.

 

Boyun Tutulmasına Ne İyi Gelir Evde Çözüm

 

Boyun Tutulmasına Ne İyi Gelir Evde Çözüm
Boyun Tutulmasına Ne İyi Gelir Evde Çözüm

 

Boyun ağrılarında doğal bitkilerin yanında evde yapılacak olan pratik yöntemler ile çözüm bulmak mümkün olmaktadır.

Bir havlu kalorifer veya ütü yardımıyla ısıtılmalıdır. Isıtılan havlu ağrı olan bölgeye tampon şeklinde konulmalıdır. Isısı geçtikten sonra aynı işlem tekrar yapılmalıdır. Her gün uzun bir süre yapıldığında ağrıların yavaş yavaş geçtiği görülecektir.

Boyun ağrıları yaz aylarında klima altında çalışırken veya kış aylarında soğuğa fazla maruz kaldığında dayanılmaz seviyeye gelmektedir. Bu durumu önlemek için yazın olabildiğince klimanın altında kalmaktan kaçınılmalıdır. Kışın ise soğukta fazla durmamalı veya sıkı giyinerek soğuğu kesme yöntemiyle ağrıların geçmesi sağlanmalıdır.

Boyun ağrıları her zaman fiziksel olaylar sonucunda ortaya çıkmamaktadır. Çoğu zaman sinir ve streste bunu tetiklemekte ve ağrıların dayanılmaz hale gelmesine sebep olmaktadır. Bunun için stres oluşturacak ortamlardan uzak durulmalı ve uyku düzeni ve pozisyonu da uygun bir duruma getirilmelidir.

 

Boyun Ağrısına Hangi Çay İyi Gelir

 

Boyun Ağrısına Hangi Çay İyi Gelir
Boyun Ağrısına Hangi Çay İyi Gelir

 

Boyun ağrılarının başlıca sebebi duruş bozukluklarıdır. Ayrıca yaralanma veya diğer fiziksel sorunlarda buna sebep olabilmektedir. Bitkisel çaylar yapılarak boyun ağrıları en az seviyeye indirgenmekte hatta tamamen tedavi edilmektedir. Bu çayların başında ısırgan otu çayı gelmektedir. İltihap sökücü maddeler içeren ısırgan otu kullanıldığında ağrıdan kısa sürede kurtulma imkanı sağlamaktadır.

Hazırlanışı: Bir bardak su kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı kuru ısırgan otu atılır. Ekledikten hemen sonra altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Daha sonra süzülür ve suyu bir kaba alınır. Bu çaya bir bez veya havlu batırılır. Daha sonra bu havlu ağrılı bölgeye bastırılarak uygulanır. 10 ile 15 dakika bekletilir. Bu tedavi günde iki kez yapıldığında kesin çözüm vermektedir.

 

Boyun Ağrısı İlaçsız Nasıl Geçer

 

Boyun Ağrısı İlaçsız Nasıl Geçer
Boyun Ağrısı İlaçsız Nasıl Geçer

 

Çoğu hastalıkta olduğu gibi boyun ağrılarında da hastalar ilaç kullanmadan tedavi olmak istemektedir. İlaçlara alerjisi bulunan hastaların yanı sıra ilaçların yan etki göstermesi nedeniyle egzersiz veya bitkisel ilaçlar ile tedavi yöntemleri revaçta olmaktadır. Boyun ağrılarını ilaç kullanmadan tedavi etmenin bazı püf noktaları bulunmaktadır.

Öncelikle yatılan yatağın sert olması ve yastığın ince olması gerekmektedir. Bunun yanında sürekli ağrıyan bölgeye sıcak tampon yapılmalıdır. İlaç kullanmadan tedavi olmanın bir diğer yöntemi ise egzersiz yapmaktır. Her gün düzenli bir şekilde boynu hareket ettirecek egzersizler yapılarak gevşeyen omur ve sinirlerin eski durumlarına gelmesi sağlanmalıdır.

Böylece ilaç kullanmadan hastaların eski sağlıklarına kavuşması sağlanmaktadır.

 

Yorum yapın