Rahim İltihabı Bitkisel Tedavisi

Çok hassas ve önemli bir konu olan rahim iltihabı şikayeti ilaç tedavisi ile çözülebiliyor. Ancak rahim iltihabı bitkisel tedavisi de mümkün aynı zamanda iltihap çözülene kadar yemeniz gereken bazı önemli besinler var.

Rahim iltihabı söktüren bitkiler son yıllarda sıklıkla kullanılıyor. İçeriğimizde rahim iltihabının çözümü için bitkisel tedavi yöntemi vereceğiz. İlaç kullanmadan da rahim iltihabına çözüm bulabilirsiniz.

 

Rahim İltihabı Nedir

 

Rahim İltihabı Nedir
Rahim İltihabı Nedir

 

Rahim iltihabı genellikle aktif bir cinsel hayatı olan kadınlarda görülür. Pek çok kadında kısa süreli yaşanıp geçmiş ve fark edilmemiş bile olabilir. Çok ciddi boyutlara ulaşmadığı takdirde kendiliğinden yok olabilecek bir hastalıktır. Bu hastalığın temel sebebi rahim içine ulaşmış olan bakterilerdir.

Birçok bakteri çeşidi sıralanabilir ancak rahim iltihabına sebep olduğu bilinen en yaygın bakteri Gonore ve Klamidya çeşitleridir. Bu bakteriler genellikle cinsel ilişki esnasında bulaşır. Birleşme sırasında koruyucu önlemler alınmazsa bakteriler rahim içine kolay bir şekilde yerleşir ve çoğalır. Ardından da iltihaba neden olurlar. Rahim iltihabının en büyük nedenlerinden biri de kürtaj ve düşük yapmaktır. Normal doğumlar da iltihabı oluşturabilen durumlardandır.

Alerjik durumlar da iltihabın sebepleri arasındadır. Vajinanın bazı maddelere karşı alerjik olmasından dolayı reaksiyon gösterebilir. Örneğin ipek kumaşa alerjisi olabilir. Bazı kadınlarda sperme karşı alerjik reaksiyonlar tespit edilmiştir. Fazla tensel temas olması nedeniyle bakteriler vajinada biriktikten sonra rahime kadar ulaşabilir.

 

 

Rahim İltihabı Kimlerde Görülür

 

Rahim İltihabı Kimlerde Görülür
Rahim İltihabı Kimlerde Görülür

 

Rahim iltihabı genel olarak aktif cinsel hayata sahip kadınlarda görülmektedir. Bir çok kadın kısa süreli bu olumsuz durumu yaşamış ve farkına varmamış olabilir. Ciddi olmadığı durumlarda, çok büyümediği durumlarda genel olarak kendi kendine yok olan bir hastalıktır.

Hastalığa sebep olan en büyük unsur rahim içine ulaşan bakterilerdir. Bir çok bakteri rahim iltihabına sebep olabileceği gibi en yaygın olanları Klamidya ve Gonore’dir. Bu iki bakteride genel olarak cinsel ilişki esnasında partnerden bulaşmaktadır.

Cinsel ilişki esnasında gerekli önlemler alınmazsa bu bakteriler rahim içine yerleşip çoğalmaktadır. Ayrıca rahim iltihabının diğer büyük nedeni kürtaj ve düşük yapmaktır. Alerjik durumlar da rahim iltihabına sebep olabilmektedir.

 

Rahim İltihabı Bitkisel Tedavisi

 

Rahim İltihabı Bitkisel Tedavisi 
Rahim İltihabı Bitkisel Tedavisi

 

Öncelikle rahim iltihabını gerçekten kaptığınıza emin olmadan önereceğimiz bitkisel tedavilere başlamayın. Jinekolojik muayene sonrasında ister ilaçlar ile isterseniz de bitkisel tedavi yöntemleri ile iyileşmeyi deneyebilirsiniz.

Bu tür durumlarda kesinlikle iltihap söktürücü besinleri yemek öğünlerinizde tercih etmelisiniz.

 

  • İşte bu besinlerde ceviz, ıspanak ve sarımsak olmaktadır, ayrıca bu besinlerin vücut bağışıklığını destekleyen etkileri de bulunmaktadır.
  • Yapılan çalışmalar göstermiştir ki somon balığı iyi bir doğal antibiyotiktir. Hastalık süresince somon balığı da tüketebilirsiniz.
  • Ayrıca hastalık süreci boyunca zeytinyağlı yemekler tüketmenizde fayda var, çünkü zeytinyağı tüketimi sayesinde vücudunuz bol miktarda doğal antibiyotik üretecektir.
  • Son olarak zencefil ve zerdeçal gibi bitkilerin çayı içilebilir.

 

 

Rahim İltihabı Belirtileri Nelerdir

 

Rahim iltihabı rahatsızlığı hemen kendini belli etmeyen sinsi bir rahatsızlıktır. Kadınların çoğu bir dönem rahim iltihabı yaşar fakat farkında bile olmadan geçirir.

Peki rahim iltihabı nasıl anlaşılır. Anlamanın bir yolu alt karın yada pelvis dediğimiz noktada görülen ağrılardır. Alt karında ağrılar regl dönemi harici yaşanıyorsa rahim iltihabı olabilir.

Bazen sıradan bir karın ağrısı olarak da gelişen bu rahatsızlık bir süre sonra sancının merkezi haline gelip pelvis bölgesine kadar uzanır ve bu şekilde kendini belli eder.

 

  • Vajinal akıntılar pek çok sebeple gerçekleştiği gibi rahim iltihabı sebebi ile de vücutta gerçekleşebilir. Rahim kendi bağışıklık sistemi ile rahim iltihabını yok etmeye uğraştığı için vücuttan akıntı olarak atmaya çalışır ve vajinal kanal yolu ile akıntı olarak dışarı atılır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, doktor muayenesi kontrolüne girebilirsiniz.

 

Rahim iltihabının diğer belirtileri ise aşağıda ki gibidir;

  • Ateş
  • Kusma
  • Ağrılı ve zor idrara çıkma
  • makatta ve vajinal bölgede kaşıntı ve ağrı olarak gözlenebilir.

 

 

 

Yorum yapın