Uyuz hastalığı bitkisel tedavisi olup olmadığı internette araştırılan konulardan biridir. Genel olarak, birçok hastalığın bitkisel tedavisi mevcuttur. Özellikle alternatif tıp yönteminde doğada var olan mucizevi bitkilerden elde edilen macun, özel karışımlar vb. çoğu hastalığın tedavisinde kullanılır.
Uyuz, öncelikle ciltten cilde temas veya giysi veya yatak takımı gibi kontamine olmuş öğelere maruz kalma yoluyla yayılan bir parazit istilasıdır. Başkalarına yayılmasını önlemek için hızlı teşhis ve tedavi gerektirir. Isırıklar genellikle tespit edilemez, ancak döküntü ile birlikte geceleri kötüleşen yoğun kaşıntı varsa genellikle uyuzdan şüphelenilir.
Uyuz belirtileri yaşıyorsanız, doğru teşhis ve tedavi için hemen sağlık uzmanınıza başvurun. Parazit enfeksiyonu kapmakta utanılacak bir şey yok. Bununla birlikte, hızlı teşhis ve tedavi, istilayı bireysel düzeyde çözmek ve akarların başkalarına yayılmasını önlemek için önemlidir.
Uyuz Hastalığı Nasıl Geçer Bitkisel Çözüm
Uyuza yakalandıysanız, bilmeniz gerekir ki çok hızlı bulaşıyor. Hele de evde sizden başka insanlar varsa, aman ha dikkatli olun, yoksa tüm ev halkı uyuz olabilir. Bu sebeple, uyuz belirtilerine sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, şehrinizdeki en yakın hastanenin Cilt Hastalıkları Bölümüne gitmenizi tavsiye ederiz. Doktorunuz hastalığa uygun krem ve losyonlar vererek tedavinizi başlatacaktır.
Doktorun verdiği ilaçlar yanında, evde bitkisel tedavi yöntemlerinden de yararlanarak, semptomları hafifletebilirsiniz. Genel olarak beyaz sirke, çay ağacı yağı, zerdeçal, aloe vera ve kolonya uyuz hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır.
Uyuz Hastalığı Bitkisel Tedavisi İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bilinmeyen kaşıntı ve alerjiler için iki farklı doğal çözüm önerisinde bulundu. Bunları uyuz hastalığı tedavisinde de kullanabilirsiniz.
Uyuz Hastalığı Bitkisel Tedavisi Saraçoğlu Kürü
Bir tutam kurutulmuş yeşil yulaf samanını bir bardak suya atın ve 5 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra karışımı ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ardından, ılınan karışımı süzün. Elde ettiğiniz bu karışımı, uyuzdan dolayı kaşınan yerlerinize pamuk yardımıyla sürün. Faydasını görebilmek için haftada 3 kere uygulayın.
Diğer bir seçenek olarak, bir tatlı kaşığı siyah çekirdeği havanda dövün ve ardından, 1 kase yoğurdun içine ekleyip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat öncesinde aç karnına tüketin.
Feridun Kunak Uyuz Tedavisi
Uyuz hastalığında kaşıntı ve döküntüler için bazı bitkisel yöntemler işe yarayabilir. Bu noktada, Dr. Feridun Kunak, alerji kaşıntıları için iki farklı doğal çözüm önerisi mevcut. Aşağıdaki yöntemleri uyuz hastalığı tedavisinde de kullanabilirsiniz.
Bir kabın içine havanda dövülmüş birer fincan çörek otu, üzüm çekirdeği ve ısırgan tohumunu alın. Üzerine yarım litre sızma zeytinyağı ilave edin. Daha sonra, blenderdan geçirin. Yaklaşık 15 gün beklettikten sonra süzün ve temiz bir kabın içine aktarın. Kaşınan yerlerinize sürmek ve uzun süreli kullanım için serin bir yerde saklayın.
Alternatif olarak, boş bir bidonun içine 1/2 kara erik kurusu, 1 su bardağı kurutulmuş ısırgan yaprağı, 1 çay bardağı havanda dövülmüş kişniş, 1 bardak sirke, 4 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz alıp tahta kaşıkla karıştırın. Karışımın içindekiler dibe çöktükten sonra sirkeyi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Sirkeyle Uyuzdan Kurtulabilir Miyim?
Uyuzu en hızlı ne geçirir sorusuna beyaz sirke cevabını vereceğiz. Çünkü sahip olduğu antiflamatuar, antiseptik özellikleri ve asidik yapısıyla ciltteki uyuz parazitleri öldürür. Pamuğa biraz sirke döküp cildiniz üzerinde 5 dakika bekletin. Ardından, ılık suyla cildinizi yıkayın. Beyaz sirke bulamazsanız, elma sirkesi ile de uyuz tedavisini yönetebilirsiniz.
Tuzlu Su Uyuza İyi Gelir Mi?
Tuz, vücutta peeling etkisi yaratır. Bu anlamda, cildin rahatlamasını ve yenilenmesini sağladığı için uyuz hastalığı semptomlarının hafiflemesinde de kullanımı vardır. Özellikle uyuzdan dolayı kaşıntı ve döküntüler için tuzlu su yöntemi iyi gelebilir. Fakat hassas bir cilt yapısına sahipseniz, bu yöntemi denemeden önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.