Prostat Büyümesi Bitkisel Tedavi

Prostat; erkeklerin cinsel hayatlarında görev alan ve meni salgısıyla katkı sağlayan bez dokusuna verilen isimdir. Mesane (idrar torbası) çıkışında yer almaktadır. İdrarın dışarı atılmasını sağlayan kanalı dışarıdan sarmakla görevlidir. Bu yüzden, yaş ilerledikçe prostat bezindeki büyüklük fark göstermektedir.

Büyüklük farkı arttıkça idrar atım zorluğu ve şiddeti de artmaktadır.

Yaşı ilerleyen erkeklerin çoğunda birtakım idrar atımı zorlukları yaşanmaktadır. Alt idrar yoluna ait bu şikayetler: İdrar tutma, atım ve idrar yaptıktan sonra yaşanan şikayetler olarak gruplanabilmektedir.

Prostat büyümesi genellikle iyi seyirli hastalıkların içinde yer almaktadır. Tedavi edildiği sürece hayati tehlike içermemektedir. Buna iyi huylu prostat (BPH) denilmektedir ve daha sık görülmektedir.

Eğer tedavi edilmezse; prostat bezi büyümeye başlar. Büyüme idrar kanalı ve makata doğru yönelmeye başlar. İdrar boynunu ve idrar kanalını tıkamaya başlar.

Prostat büyümesinin iki temel nedeni bulunmaktadır: Yaşlanmanın getirdiği birtakım biyolojik değişiklikler ve ailesel yatkınlıklardır.

Prostat Bezi Büyümesi Bitkisel Tedavi

Prostat Bezi Büyümesi Bitkisel Tedavi
Prostat Bezi Büyümesi Bitkisel Tedavi
  1. Saw Plametto (Cüce Palmiye) :  Güneydoğu ABD’nde yetişen bir palmiye ağacı türüdür. Maksimum 2-3 metre yüksekliğe ulaşabilen bir ağaçtır. Bu bitkinin özü BPH tedavisinde kullanılan bir bitkisel takviyedir.
  2. Secole Graine (Çavdar Otu Poleni) : Bazı kişiler BPH semptomlarını tedavi etmek ve prostat iltihabını azaltmak amacıyla çavdar otu poleninden yapılmış bitkisel takviyeleri kullanmayı tercih ederler. Cernilton, çavdar otu poleninden yapılmış bir ilaç markasıdır ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu ilaç prostat büyümesini durdurmada oldukça etkilidir.
  3. Isırgan otu: Çeşitli idrar bozuklukları için önemli bir bitkidir. Isırgan otunu kaynatıp elde ettiğiniz çay idrar söktürücü özelliğe sahiptir.
  4. Afrika Eriği Özü: Sağlık açısından pek çok yararı bulunan bir besindir. İçerisinde çok çeşitli yağ asitleri, alkoller, beta-sitasteroller vb. mineraller içerir. Bu maddeler Ürogenital sistem üzerinde etkilidir. Ürogenital sistem, idrar ve genital organlardan oluşur.
  5. Likopen, birçok meyve ve sebzede bulunan bir mineraldir.  Domates en çok likopen mineraline sahip olan sebzedir. Diğer likopen içeren sebze ve meyveler şunlardır: Pembe greyfurt, papaya, karpuz, guava, havuç, dolamlık biber, kayısı, kırmızı lahana…
  6. Yeşil çay
  7. Kümes hayvanları, deniz ürünleri, susam ve kabak çekirdeği vb. tohumlar ve yemişlerde bolca çinko bulunmaktadır. Çinko BPH tedavisinde oldukça önemlidir.
  8. Omega-3 yağ asitleri BPH tedavisinde oldukça önem taşımaktadır. Somon, uskumru, sardalya vb. soğuk su balıklarında bolca omega-3 yağ asitleri bulunmaktadır. Soğuk su balıklarının yanı sıra yumurta ve cevizde de bolca omega-3  yağ asidi bulunmaktadır.

Prostat Büyümesi Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu

Prostat Büyümesi Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu
Prostat Büyümesi Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu
  • Bir bardak suyu kaynatarak işe başlıyoruz. İçerisine bir tatlı kaşığı karabaş otu ve bir tatlı kaşığı melisa otunu ekleyip 7 dakika kaynatın. Karışımı süzün ve ılınması için bekletin. Her gün akşam yemeğinden iki saat sonra içmeye başlayın. Karışımı taze tüketmeniz oldukça önemlidir.
  • Kaynamakta olan bir litre suya 200-250 gram brokoli ekleyin. Kısık ateşte 4-5 dakika haşlamanız gerekir. Ilıdıktan sonra suyu süzüp brokolileri ayırın. Bu karışımı üç bölüme ayırıp sabah, öğlen, akşam olmak üzere aç karnına tüketmeniz gerekmektedir. Brokoli suyunu içtikten sonra 20 dakika boyunca yemek yememeniz gerekmektedir. Kenara ayırdığınız haşlanmış brokolileri istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Hazırladığınız suyu buzdolabınızda muhafaza etmenizde sakınca yoktur. Her 7 günlük kullanımda 3 gün ara vermeniz gerekmektedir. 3 günlük aralar hariç toplam 21 gün bu kürü tüketmeniz yeterlidir.

Prostat Büyümesi Önleme Bitkisel Tedavi

Prostat Büyümesi Önleme Bitkisel Tedavi
Prostat Büyümesi Önleme Bitkisel Tedavi
  • Vücudunuzu her gün nemlendirmeniz oldukça önemlidir. Kullandığınız nemlendiricilerin doğal içerikli olmasını tercih etmelisiniz.
  • Günde en az 2 litre su içmeye özen gösterin.
  • Düzenli egzersiz yapmaya özen göstermelisiniz. Özellikle pelvik taban egzersizlerini yapmanız gerekmektedir.
  • Alkol ve sigaradan uzak durmalısınız.
  • İdrar kaçırmayı önlemek için her zaman evden çıkmadan hemen önce tuvaletinizi yapmaya çalışın.
  • Uykudan iki saat önce hiçbir sıvı tüketmemeye çalışın.
  • İdrar yapma dürtüsü açısından kendinizi strese sokmayın.
  • Tam tahıllı besinleri, baklagilleri, fasulye ve koyu yeşil yapraklı sebzeleri tüketmeye gayret edin.
  • Yaban mersini, ahududu, çilek antioksidan bakımından oldukça zengin meyvelerdir. Bunlar da BPH tedavisinde faydalıdır.
  • Yumurta, çoğu deniz ürünü ve fındık tüketmenizde sakınca yoktur.
  • Soya gıdaları, nohut, yonca ve bakla yine faydası bulunan sebzelerdir.

Yorum yapın